Ekologisk hudvård

Öppettider

 

 

 

Mån-Fre

09:00

-

18:00

Lördag

Stängt

 

 

Söndag

Stängt

 

 

EKOLOGISK HUDVÅRD

 

Vad innebär det egentligen och vad har det för inverkan på oss?

Här berättar vi lite mer så att ni kan förstå varför det är så viktigt för oss att kunna erbjuda er det vi tycker är det bästa: Naturlig hudvård!

 

Med rena, naturliga produkter kan du bromsa hudens åldrande och bidra till en bättre miljö.

Ekologiska produkter innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, inga parabener, PEG, PPG, DEA eller annat som kan verka hormonstörande, miljöbelastnade eller misstänks kunna påverka människan och vår natur negativt på olika sätt. Ekologiska hudvårdsprodukter innehåller heller ingen mineralolja som trots namnet inte alls innehåller några mineraler eller vitaminer som kroppen behöver. Mineralolja är istället en renad olja från petroliumindustrin som täpper till huden.

Många ekologiska produkter är oerhört dryga då vattnet ofta tagits bort i produkten. Detta gör att produkterna räcker längre och behöver heller ingen, eller betydligt mindre, konservering för att hålla sig fräscha.

Huden är vår kropps största organsystem och här ser vi tydligast tecken på vårt välbefinnande.Huden transporterar ut slaggprodukter, gifter med mera genom svettning. Upp till 60 % av det vi smörjer in vår hud med tas upp i vår kropp och kommer ut i vårt blodomlopp! Med detta i åtanke kanske det inte är så konstigt att tänka att det vi smörjer på huden bör vi även kunna stoppa i munnen.

För att vi ska få en välmående hud så måste vi tillföra fukt, fett och näring både inifrån och utifrån. Eftersom ekologiska produkter går in i huden, istället för att lägga sig som en film över den, så tillåts huden att både svettas och andas. Detta är en nödvändighet för att huden ska kunna forsla bort slagg och gifter och kunna fungera på ett optimalt sätt.

Råvaror:

Råvarorna kommer från växtriket och de aktiva ingredienserna är vegetabiliska oljor, örter, eteriska oljor, alger, tång och naturliga vitaminer och annat som våra kroppar kan tillgodogöra sig. I ekologiska produkter används enbart förnyelsebara råvaror som kan skördas och som senare växer upp igen.

Från växt till högteknologisk slutprodukt:

Idag tillverkas ekologisk hudvård av högsta kvalitet. Utvecklingen har tagit fart och de viktiga så kallade råvarutillverkarna har börjat intressera sig mer och mer för vegetabiliska råvaror. Den tid är förbi när ekologiskt var lika med mysiga produkter tillverkade endast utav bivax och ringblomma-extrakt. Idag tillverkas högteknologiska ekologiska produkter av många spännande ingredienser hämtade från naturen men som senare förädlats i laboratorium. Fler tillverkare upptäcker och förädlar hela tiden nya ingredienser från naturen. Men vi ser en viss begreppsförvirring då många lanserar sina produkter under namn som naturprodukter, ekologisk hudvård, ekosmart hudvård, naturrena produkter etc. Det är lätt att bli vilseledd, men det finns tydliga krav på hur man får marknadsföra sina produkter. Det finns idag tre stora certifieringsorganisationer i Europa idag, men EU vill att dessa skall förena sig till en stark organisation, vilket lett fram till COSMOS som är ett samarbete mellan olika certifieringsorgan.

 

Det finns olika typer av certifiering, alla med lite olika krav:

- Naturlig Hudvård - ingen garanti eller kontroll finns

- Ekologisk hudvård - finns certifieringsorgan

. Eko-Organisk hudvård - kontroller görs på både råvaror som används i kosmetikan såsom på företagets totala eko-profil.