IPL Akne

Öppettider
Mån-Fre

09:00

-

18:00

Lördag

StängtSöndag

StängtIPL Akne


IPL laser erbjuder en mycket effektiv och skonsam behandling av akne.


Akne är kvisslor på huden orsakade av inflammation i talgkörteln. Orsaken kan antingen anges som igensättning eller inklämning av porer, som dels hindrar utflödet av talg till hudens yta varvid en så kallad pormask, en komedon, uppstår, eller stimulerad av en självförstärkande inflammatorisk reaktion. Inflammationen anses i sin tur vara orsakad infektion av vanliga hudbakterier. Akne är en hudsjukdom som även kan drabba vuxna.

Det andra alternativet, som ofta sker i puberteten, är att vidgade porer ökar inflammationsrisken och startar en inflammation uppifrån. Det är oftast bara vanliga finnar och inte akne.


Akne behandlas med gul- gulgrönt ljus eftersom man då förgör mestadels av infektionen i hårsäcken i dermis.

Att behandla med enbart gult-gulgrönt ljus ger mycket bra resultat, men infektionen når både epidermis och dermis. Så för att behandlingen ska nå högre effektivet kan infektionen även behandlas med grönt och blått ljus. Man behandlar därmed infektionen uppifrån och ner.

Det blå ljuset behandlar epdiermis.

Det gröna ljuset behandlar nedre epidermis och övre dermis

Sebumet från talgkörteln förgörs i 60-65 grader Celsius samtidigt som porstorleken förminskas och minskar risken av återupprepande infektioner.
Vi på Salong Christina & Gabriella  erbjuder paketpris på 4 st behandlingar för totalt 3000 kr.

Jämför gärna våra priser med andra lasersalonger.


Välkommen att boka kostnadsfri konsultation.