IPL Hårborttagning

Öppettider
Mån-Fre

09:00

-

18:00

Lördag

StängtSöndag

StängtIPL HÅRBORTTAGNING


PERMANENT HÅRBORTTAGNING PrisLista:

Gäller per 1 behandlingstillfälle


* Överläpp 600:-


* Haka 300:-


* Polisonger 400:-


* Överläpp & Haka 1100:-


* Ansikte komplett 1700:-


* Nacke eller Hals 750:-


* Bröstvårtor 750:-


* Dekolletage 1500:-


* Underarm eller överarm 1450:-


* Magsträng 300:-


* Armhålor 495:-


* Bikinilinje 750:-


* Intim area 1700:-


* Brasilian 1700:-


* Underben 1950:-


* Lår 2450:-


* Hela ben fr. 4500:-


* Händer 300:-


* Fötter 300:-


*Enstaka strån 300:-


Vid intresse gör vi paket pris på 6 behandlingar. Vänligen kontakta oss.


Vilken laser

Plasmalite FPL är resultatet av många års forskning och är orginalutrustningen till innovationen IPL (Intense Pulsed Light). Plasmalite FPL är marknadens enda vidareutvecklade IPL-system till förstärkt FPL (Flourosence Pulsed Light ).

FPL ökar inte bara behandlingseffekten utan gör behandlingen säkrare och skonsammare.

Plasmalite FPL är tveklöst marknadens mest avancerade utrustning för permanent hårborttagning, behandling av ytliga blodkärl, rosacea, pigmentförändringar, hudföryngring, acne, ärr, tatueringar mm.


Bakgrund om hår

Det kan vara bra för er att veta hur det ligger till med håret och de olika växtfaserna innan behandling.

Hårsäckarna kan var aktiva (växande) eller vilande (latenta), vilket innebär att hår växer i olika långa cykler. Längden på växtcykeln och aktivitetsgraden varierar mellan olika kroppsdelar. På huvudet är växtcykeln upp till 7 år och 90 % av hårsäckarna är aktiva. Detta kan jämföras med håret på armar och ben där den aktiva växtcykel är ett par månader och där ca 50 % av hårsäckarna är aktiva.

Flera faktorer påverkar hårväxten; arvsanlag, hormoner, nutritionstillstånd, ålder etc


Hur fungerar laserbehandlingen vid hårborttagning?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70°C och därvid ödeläggs permanent (permanent hårborttagning).

Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med hårborttagningen med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen.

Anledningen till att upprepade behandlingar är nödvändiga är på grund av hårets olika cykler. De hår som befinner sig i växtfas är de hår som går att behandla. Gelé läggs alltid på området som ska behandlas med laser för att leda ljuset genom huden och kyla huden.


Vad ska man tänka på före och efter hårborttagningen?

Vi behandlar inga som har solat 3-8 veckor före samt efter behandlingen, eftersom brun hud reducerar effekten av hårborttagning samt ökar risken för pigmentförändringar. Pigmentförändringar efter hårborttagningen ses dock hos endast ca 1 % av patienterna.

Håret ska rakas före eller samma dag innan behandling.Detta gör ni hemma före behandling.

Man får inte vaxa, plocka eller bleka håren, 4 veckor före samt efter hårborttagning eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår. Efter vaxning måste man låta håret växa ut i minst 1 månad innan man utför hårbortagningen.


Hur många behandlingar behövs?

I de flesta fall behövs 4-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning, men detta kan variera mellan olika patienter. Vissa kan behöva fler behandlingar. Anledningen till detta är att man vid hårborttagning bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna.

Behandlingstiden varierar beroende på vilka kroppsområden som behandlas, därför kan behandlingarna ta alltifrån några minuter till ett par timmar.

De flesta patienter upplever laserpulserna som varma stick som brukar tolereras väl. Vid behov kan vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (Emla).

Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna "aktiveras" av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa "nyaktiverade" hårsäckar vid efterföljande behandling.


Vad händer efter behandlingen?

Efter hårbortagningen med laser får man normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad.

För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter laserbehandlingen är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framförallt de 4-8 första veckorna efter behandling. Huden ska därför skyddas med ett solskydd med hög solskyddsfaktor. Aloe Vera hjälper till att kyla ner huden efter.
Välkomna att boka kostnadsfri konsultation.