IPL Hudföryngring

Öppettider
Mån-Fre

09:00

-

18:00

Lördag

StängtSöndag

StängtIPL HUDFÖRYNGRING


Pris: hela ansiktet 1 behandling 1665:-


Med hjälp av IPL Hudföryngring kan du få en betydligt yngre och slätare hud.


En degradation av proteinet vid ålderns kant leder till rynkor. Degradation av kollagen beror indirekt av expansionen av proteinets struktur. Med åldrandet sker en utvidgning av kollagenets struktur vilket minskar produktionen av nytt kollagen.


Fibroblasterna, celler som ansvarar för den strukturella integriteten i bindvävnaden genom att ständigt avsöndra förlöpare av extracell matrisen, känner helt enkelt inte av att någon skada har skett i kollagen lagret och avfärdar därmed ingen ny produktion av kollagen.

Kollagenets expansion når en punkt då hudens elasticitet försjunker och rynkor bildas.

För att återskapa en produktion av kollagen måste fibroblasterna stimuleras genom att skada kollagenlagret. Plasmalite FPL smälter kollagenet i 60-65 grader.


Det brukar ta upp mot 3 behandlingar för att stimulera fibroblasterna, sen tar det ytterligare en månad för fibroblasterna att tillverka ett övre lager av kollagen.

Det nya lagret av kollagen sträcker därefter ut huden på ett naturligt sett och rynkorna försvinner. Behandlingen med FPL bibehåller kollagenet lagret i 6-12 månader beroende på hur starkt det nya lagret har etablerats.Välkomna att boka kostnadsfri konsultation.