Megine-metoden massage

Öppettider
Mån-Fre

09:00

-

18:00

Lördag

StängtSöndag

StängtMegine-metoden®


Megine-metoden® är utvecklad av läkerskan Ann Jönsson som också är grundare till Naturhälsan och Naturmedicinska akademin.


Här sammanförs flera naturmedicinska behandlingsteknikerna i ett koncept.


Under Anns arbete med naturmedicin upptäckte hon att olika metoder passade som allra bäst endast i vissa sammanhang.


Det finns, som hon säger, "ingen burk med hälsa och lycka" utan det gäller att lägga ett hälsopussel, ett livspussel, och ta hjälp av "det goda" i olika behandlingsformer.

Ur denna teori skapade hon Megine-metoden. Megine är ett fornnordisk ord för livskraft.


Vid första mötet görs en noggrann anamnes- och naturmedicinsk diagnos, sedan görs en behandlingsplan. Vi lägger hälsopussel och stärker människans egna självläkande funktioner.


Fysiskt:

Genom Megine-massagen, som är en akupressurmassage, stimuleras musklerna och genom utvalda akupressurpunkter på kroppen och fötterna balanseras och stärks kraften i organen och övriga kroppsfunktioner. Genom örtmedicinen kan kroppen stärkas och därmed främja läkande samt få hjälp att rensa ut gifter och infektioner. Vi kan helas genom örternas värmande, kylande, läkande och cirkulationsfrämjande ämnen.


Emotionellt:

Våra känslor påverkar vår kropp. I akupressursystemet finns punkter som kan hjälpa oss att frigöra gamla fastlåsta känslor som sitter som hinder för vår utveckling och vårt helande. Med dessa punkter kan man också stärka vissa viktiga egenskaper såsom mod och vilja. Genom massagen och beröringen frigörs olika hormoner och ämnen som ger avspänning, lugn och välbefinnande. Med örternas hjälp kan vi motverka känslor som kan ge sömnbesvär, oro och stress, samt öka förutsättningarna för lugn och ro i själen. Under det helande mötet kan känslor uttryckas och frigöras under trygga former.


Mentalt:

Tankens kraft är enorm, därför vi kan öka möjligheterna till att helas och må bra genom att till exempel flytta vårt fokus till helande och stärkande tankar. Vi kan söka de tankar som ger oss kraft och god självkänsla samt söka tankar för en god livsstrategi. Genom ”det helande mötet” i Megine-metoden kan terapeuten ge vägledning och coachning till friska och helande tankar.


Andligt:

Andligheten, såsom begrepp, ihop med kropp och själ har alltid funnits i naturmedicinen.

Ande och livskraft har uttryckts på olika sätt i olika kulturer. I kinesisk medicin som Qi, i yogan som prana och kundalini, i fornnordiska som megin. Anden och livet är ett. Vi andas och får i oss livet vid varje andetag.


Andlighet och religion är inte samma sak. Vi kan uppleva andligt växande genom ”helande möten" och genom andningen lever vi.

Vid behov kan andningsövningar ge mer livskraft och läkande. Det är också viktigt för ett rikt liv att våga ställa de ”stora frågorna; finna en mening med sitt liv och sin existens. Anden, som den levande människan, ska kunna vara fri, andas och inspireras, attraheras och släppa taget samt vara kreativ och skapa.

För att kroppen skall må bra, skall själen också göra det. När själen och kroppen mår bra, lever anden genom oss.


För att kunna ”hela” och ge livsenergi måste terapeuten vara i kontakt med sin egen rena och kärleksfulla andliga kraftkälla. Därför genomgår alla godkända terapeuter i Megine-metoden kontinuerlig utbildning och processer med sitt eget helande och sin egen andliga och personliga utveckling, t.ex genom arbete med sitt ego och med självrannsakan. Detta för att kunna skapa och vara delaktig i ett ”helande möte”.


Vi har inte svaren men vi vågar ställa frågorna!

För visdom dricks bäst ur egen källa.