Microdermabrasion

Öppettider
Mån-Fre

09:00

-

18:00

Lördag

StängtSöndag

Stängt

Microdermabrasion

 


Microdermabrasion är en riskfri, kontrollerad behandling som genom effektiv men skonsam hudslipning föryngrar huden.


Microdermabrasion är en skonsam form av hudslipning, även kallad kristallslipning, som används till en rad hudproblem och passar alla hudtyper.


Under en md-behandling förs tusentals små kristaller över huden med hjälp av en vakuum-funktion. Kristallslipningen och vakuumfunktionen jämnar tillsammans ut hudytan, ökar blodtillförseln och påskyndar cellförnyelsen.


Visst resultat syns efter första behandlingen och fortsatta resultat kommer vecka efter vecka under behandlingsperioden. Din hudterapeut kommer att utföra en komplett kundkonsultation och föreslå en behandlingsplan som passar dig. Det vanligaste är en serie på 5-8 behandlingar med 7-10 dagars mellanrum. Akneärr, eller djupare rynkor kan behöva fler behandlingar för att uppnå önskat resultat. Fördelar med Microdermabrasion


* SkinBase Microdermabrasion är en effektiv och smärtfri behandling utan läkningstid.


* Behandlingar utförs på 40 minuter


* Det finns i stort sätt ingen risk för allergisk reaktion och behandlingar kan skräddarsys till alla hudtyper


* Behandlingen är prisvärd, ger snabba resultat och fortsatta resultat ökar med varje behandling.


* Det finns inga motreaktioner eller biverkningar som förknippas med behandlingen.


* Vakuumfunktionen ger ökad elasticitet och muskelspänning och stimulerar uppbyggandet av naturligt kollagen utan kemiska tillsatser. Finns det några risker med Microdermabration?


En korrekt utförd behandling av en utbildad SkinBase-terapeut kommer inte att resultera i något annat än att huden känns en aning stram med en svag rodnad. Eventuell rodnad försvinner inom 24 timmar. I väldigt få fall kan reaktioner såsom blåmärken eller en lätt svullnad uppstå, dessa avtar inom 72 timmar.


Huden behöver extra fukt efter en md-behandling - du kan behöva smörja in dig oftare än vanligt 72 timmar efter en behandling.


Om du har lätt för att utveckla akne och finnar kan behandlingen i vissa fall föra upp dessa till ytan. Det är inte nya finnar som bildas utan är ett resultat av tilltäpt hud längre ner i hudlagren som förs upp genom intensiv exfoliering och vakuum. Detta är helt normalt och visar att behandlingen har verkan. Det här är en inledande fas som kommer att avta och resultaten blir synligare med fler behandlingar.


Om du har väldigt mörk hudfärg, hudtyp 5 eller 6, kan en högre intensitet i slipningen orsaka pigmentering. Därför används en lägre intensitet under din behandling för bästa resultat.VIKTIGT INNAN DU BOKAR:

Det finns vissa saker du behöver tänka på Innan du bokar din behandling.


Vi behandlar inte


* Gravida

* Cancer

* Aknebehandling med Roaccutan-rekommenderas minst tre månaders uppehåll

* Vid botox eller annan fyllnings behandling, måste det gå minst 14 dagar tills du kan göra en behandling.

* Diabetes

* Impetigo/ Svinkoppor

* Rosacea, varig akne


 Efter behandling


* Ska du inte använda några produkter med AHA, Retinol, AntiAge eller peeling effekt på 72 h


* Du ska också undvika solning och bastu på 48 h


* Inte bada i pool (klor)


*Ingen vaxning i ansiktet


*Unvika tung makeup i upp till 12 hPris 800kr/per behandling